Berging

Offshore

Engineering

Splines steken

Splines steken is een techniek die maar door weinig metaalbewerkingsbedrijven beheerst wordt. Het steken van splines is een zeer delicate klus die niet alleen veel kennis vereist, maar ook zeer specialistische apparatuur. Splines steken wordt ook wel vertanding genoemd. Het is het aanbrengen van tanden op de binnenzijde van een tandwiel waar vervolgens een as ingestoken moet worden. Het aanbrengen van een spline of kerfvertanding moet zeer precies gebeuren anders kan de as niet worden aangesloten en werkt het complete onderdeel niet. Bij Metaaldraaierij Brienen hebben wij dit vakmanschap onder de knie en kunnen wij deze onderdelen voor u maken in onze werkplaats in Nederhemert, onder de rook van Den Bosch.

Splines steken is precisiewerk van de allerhoogste kwaliteit

Tandwielen die zijn voorzien van interne splines zijn precisieonderdelen die worden gebruikt in onder andere tandwielpompen. Dit zijn pompen die worden gebruikt voor verf, inkt, smeerolie en hydraulische toepassingen. Deze pompen worden toegepast in de volgende werkvelden:

- Chemische industrie;
- Hydraulische systemen;
- Oliepompen in de auto-en motorindustrie.

Een foutje in de interne vertanding en het hele systeem houdt ermee op. Splines steken is een vakmanschap van de allerhoogste kwaliteit. Laat dit dan ook aan Metaaldraaierij Brienen over. Voor meer informatie over de technieken en die worden gebruikt bij splines steken in onze werkplaats kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0418-552173.

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact op